Het zoeken naar een goede overnachtingsplek is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de vakantie. Als we in Groot Brittannië zijn is dat meestal niet zo'n probleem, veelal zoeken we 's middags een Tourist Information op om te informeren naar een rustige camping in de buurt. Ook in veel boekjes en folders vindt je wel informatie over diverse campings.
In Denemarken is dar uiteraard ook mogelijk, maar de meeste campings waar je dan terecht komt zijn veelal heel groot en heel druk met veel caravans stacaravans en veel voorzieningen zoals restaurants, bars , winkels en grote speeltuinen. Als je daarvan houdt is dat prima, maar wijzelf houden meer van kleine rustige plekken.

In Denemarken ontdekten we het boekje 'Overnarning i det fri' , 'Teltpladser og naturlejrpladser'. In dit Deense boekje staan ruim 700 overnachtingsplekken door heel denemarken. Je kunt je tent zetten bij particulieren in de tuin, op een stukje land of in natuurgebieden. Sommige zijn met een warme douche en een toilet, andere zijn zonder voorzieningen. Dit staat allemaal duidelijk met pictogrammen in dit boekje.
De route naar de kampeerplekken staat beschreven in het Deens, maar met wat oefening zijn de hoofdlijnen voor ons Nederlanders er wel uit te halen zonder dat we echt Deen hoeven te kennen. Althans dat is onze ervaring.
Hieronder volgt een beschrijving van een kampeerplaats uit dit nuttige boekje. Het is een gratis plekje in een bos vlakbij de zee met toilet en koude douche. Een heerlijk rustig plekje op een mooie locatie.

Skovplads ved Bjørnebaekken.
Pladser ligger vest for Klinteby Klint, hvor man kan komme helt ned til kysten. Selve pladsen ligger i en lille rydning taet ved stranden. Det er en lille plads, hvor kun kan vaere et par småltelte. Bemaerk, at hunde skal føres i snor af hensyn til dyrene i skoven. I Bisserup er der købmand og kro. 3 km til indkøb.
Pladsen ligger i tilknytning til den skiltede regionale cykelrute 51, Lagunestien mellem Naestved og Bisserup. Kryds Bjørnebaekken fra øst. Find hen til skiltet "Lejrplads", der viser om bag en toiletbygning til pladsen. Små både traekkes op på stranden taet ved pladsen.