Door de jaren heen zijn wij naar diverse landen in Noordwest Europa geweest om daar een paar weken op de fiets een rondrit te maken. Al in het eerste jaar dat Werna en ik elkaar leerden kennen zijn we naar Zuid-Engeland gereden op onze stadsfietsen met drie versnellingen en veel te veel bagage. Dat was best wel zwaar fietsen en we hebben destijds ook niet zoveel kilometers gereden, maar we hebben wel een heel mooie vakantie gehad.
In de jaren daarna werden onze fietesen beter en lichter, namen we minder overbodige spullen meeen zijn we en zijn we door meerdere landen gaan fietsen waaronder natuurlijk ook ons eigen Nederland.
Na de geboorte van onze dochter Mathilde in 1993 hebben we een paar jaar met een auto trektochten gemaakt. Zodra zij oud genoeg was om mee te trappen op een aanhangfiets zijn we de Noordzee weer over gevaren om daar uit te testen of haar deze manier van vakantie houden ook beviel.
Met z'n drie├źn hebben we zo ook veel tochten gemaakt in vele landen. Er komt echter altijd een moment dat je kind liever op zichzelf op vakantie gaat, bij ons is dat geen uitzondering. We hebben dat moment een beetje uitgesteld door een reisje naar de Noordkaap te maken met vliegtuig en auto, maar daarna was het fietsen voor Mathilde toch echt over en mochten we net als voorheen weer lekker samen op reis. Hierboven is een overzicht van alle reizen die wij in de loop der jaren gemaakt hebben op de fiets.