We met Mathilde zijn lang niet altijd op de fiets op vakantie gegaan, soms permiteren we ons de luxe van een huurauto en maken we hiermee een rondreis langs campings, kampeerhutten of vakantiehuisjes meestal in Scandinavië of Groot Brittannië. We zitten dan niet de hele dag in de auto maar blijven meestal een paar dagen op één plek om van daaruit flinke wandelingen te maken in de omgeving, vooral bergwandelingen met fraaie vergezichten zijn dan favoriet bij ons. Toen Mathilde nog heel klein was zijn we een aantal jaren achtereen naar Schotland en Wales gegaan. Later hebben we bedacht dat het ook wel eens leuk zou zijn om een keer met het vliegtuig te reizen naar Ierland te gaan zeker omdat we daar allemaal nog helemaal niet geweest waren.
De laatste jaren dat Mathilde nog met ons meeging hebben we haar daartoe overgehaald met interessante bestemmingen als de Noorse Fjordenkust, een rondtoer door Finland langs plaatsen die te maken hebben met haar favoriete (metal)bands en ten slotte een vliegreis naar Rovaniemi in Lapland om van daaruit onder andere naar de Noordkaap en de Lofoten te gaan.

Noorwegen is voor ons ook wel een verslavende reisbestemming geworden. Vandaar dat we in 2014, ondanks dat Mathilde niet meer met ons op vakantie gaat, ook met z'n tweeën nog een keer een auto hebben gehuurd en naar Noorwegen zijn gereden om daar te gaan wandelen. Het is wel zo dat we, na een jaar met de auto op pad zijn geweest, toch wel weer heel erg verlangen naar het veel meer ontspannen reizen met de fiets.