Een jaar lang naar Oban

In 2018 al in de eerste maand een mooi reis gemaakt naar Schotland. Net als vorig jaar zijn we met DFDS overgestoken naar Tynemouth. Voor zowel de heen- als de terugweg hadden we een B&B geboekt aan Loch Lomond. Tussendoor hebben een week lang een appartement gehuurd in Oban. Zoals gebruikelijk hebben we van hieruit diverse dagtochten gemaakt om te wandelen in de omgeving. Het is mogelijk om vanaf de aankomst in Tynemouth direct door te rijden naar Oban, maar als je zoals wij toch genoeg tijd hebben is het de moeite waard om een stop te maken aan de Bonny Banks of Loch Lomond.

 

Dit jaar verloopt wat anders dan andere jaren. Onze dochter verblijft voor studie en stage gedurende langere tijd in Schotland en we hebben besloten dit jaar daar een aantal keren ook heen te gaan. Aangezien Schotland behoord tot onze favoriete bestemmingen is dat niet vervelend voor ons, maar omdat het gaat om meerdere reizen moeten we de duur per keer beperken tot één of twee weken. Hierdoor wordt het wat lastiger om te gaan fietsen wat tijd betreft, ook aangezien Mathilde in Oban aan de westkust zit.
Eind januari zijn we voor het eerst hierheen gegaan om haar en al haar spullen weg te brengen en eind mei gaan we twee weken om haar ook weer op te halen. Daarnaast willen we vooral veel wandelingen maken in Schotland met als voorlopig hoogtepunt eind mei hopelijk de beklimming van de Ben Nevis.